Liofilizowane danie LyoFood Risotto z borowikami 92g (370g)
Cena regularna:
42,99 zł
towar niedostępny

Opis
LyoFood Risotto z borowikami 92g (370g)
Oto risotto z prawdziwego zdarzenia, jakiego już od dłuższego czasu brakowało w LYO EXPEDITION menu. Połączone kulinarne siły z ambasadorką Ines Papert, dzięki czemu teraz zjesz je nie tylko w domu czy restauracji. Risotto nie uznaje dróg na skróty. Zgodnie ze sztuką poświęcono mu całą uwagę, by uzyskać złożoną teksturę, charakterystyczną dla tego pysznego i najbardziej eleganckiego dania z ryżu na świecie. Kremowa otulina skrywa ugotowane „al dente” ziarenka ryżu. Na pierwszy plan wysuwają się jednak soczyste kawałki borowika - króla grzybów - zanurzone gdzieś pomiędzy tymi dwoma światami. Jeszcze hojna szczypta Pecorino Romano i zielonej pietruszki…
Wystarczy dodać wrzącą wodę, zamieszać i odczekać kilka minut, by cieszyć się pysznym posiłkiem.
Bez konserwantów, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Risotto z borowikami jest przygotowywane z najwyższej jakości składników, co gwarantuje nie tylko wyjątkowy smak, ale i wartości odżywcze.
Idealne jako posiłek regeneracyjny podczas długich wędrówek, wspinaczek czy wypraw rowerowych.
Produkt jest zapakowany w poręczną, lekką torebkę, co sprawia, że doskonale nadaje się do zabrania w plecak na każdą wyprawę.
Dzięki zastosowaniu technologii liofilizacji, dania zachowują świeżość i wartości odżywcze przez długi czas.
SKŁADNIKI:
ryż 67 %, borowik 13 %, ser pecorino romano (ChNP) 7 %, cebula, bulion warzywny (cebula, marchew, pietruszka korzeń, sól, przyprawy, oliwa z oliwek), masło, oliwa z oliwek, zielona pietruszka 0,8 %, przyprawy, bulion roślinny (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty z naturalnych ekstraktów roślinnych i przypraw), sól
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (PORCJA 92g):
- wartość energetyczna: 1679 kJ / 399 kcal
- tłuszcz: 12 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,3 g
- węglowodany: 60 g
- w tym cukry: 1,3 g
- błonnik: 2,4 g
- białko: 11 g
- sól: 2,6 g
PRZYGOTOWANIE:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz strunę i zamieszaj ponownie. Smacznego!