Liofilizowane danie LYOFOOD Farfalle ze szpinakiem i gorgonzolą 94g (370g)
Cena regularna:
37,99 zł
towar niedostępny

Opis
LYOFOOD Farfalle ze szpinakiem i gorgonzolą 94g (370g)
Smakowita włoska uczta, którą możesz zabrać wszędzie! Farfalle ze szpinakiem i gorgonzolą od LYOFOOD to pełnowartościowy posiłek o wyjątkowym smaku, idealny na wyprawy turystyczne, trekking, czy kemping. Danie łączy delikatne farfalle (makaron w kształcie kokardek) z wyrazistą gorgonzolą i świeżym szpinakiem, co gwarantuje doskonałe połączenie kremowego i lekko pikantnego smaku. Produkt jest liofilizowany, co pozwala zachować wszystkie walory odżywcze oraz smakowe, a także lekkość i długą trwałość – bez konieczności dodawania konserwantów.
Wyraziste, włoskie smaki, danie z makaronem! Przepis prosto z Italii, makaron w kremowym sosie z serem Gorgonzola i szpinakiem, z dodatkiem migdałowych płatków. Świetnie zbilansowany, pyszny posiłek, który doda Ci energii, a Twoje kubki smakowe oszaleją!
LYOFOOD gwarantuje najwyższą jakość i naturalność składników.
Sprawdzi się w górach, na biwaku, podczas długich wędrówek czy wycieczek rowerowych.
Specjalny proces liofilizacji pozwala na zachowanie świeżości oraz wartości odżywczych przez długi czas, bez konieczności stosowania konserwantów.
Wystarczy dodać wrzącą wodę, zamieszać i odczekać kilka minut, aby cieszyć się gorącym i pożywnym posiłkiem, niezależnie od miejsca, w którym się znajdujesz.
SKŁADNIKI:
makaron (semolina z pszenicy) 41 %, szpinak 28 %, cebula, śmietana, ser gorgonzola (ChNP) 5 %, migdały 2 %, masło, bulion roślinny (mąka kukurydziana, sól, ekstrakt drożdżowy, aromaty z naturalnych ekstraktów roślinnych i przypraw), sól, czosnek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (PORCJA 94g):
- wartość energetyczna: 1734 kJ / 413 kcal
- tłuszcz: 15 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,4 g
- węglowodany: 49 g
- w tym cukry: 5,2 g
- błonnik: 7,8 g
- białko: 217 g
- sól: 1,6 g
PRZYGOTOWANIE:
1. Otwórz używając nacięcia nad struną. 2. Usuń pochłaniacz tlenu. 3. Dodaj gorącej, przegotowanej wody - ilość wody znajdziesz na etykiecie produktu, a odpowiednią linię pomocniczą wewnątrz opakowania. 4. Dokładnie zamieszaj. 5. Zamknij i odczekaj 9 minut. 6. Otwórz strunę i zamieszaj ponownie. Smacznego!